Home Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor

Acupunctuur Leiderdorp - Leiden | Praktijk Belfor

Naar contact informatie

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor - de behandeling

Acupunctuur behandeling

Tijdens onze eerste kennismaking stel ik een aantal vragen om inzicht te krijgen in uw probleem. Indien nodig doe ik een lichamelijk onderzoek gevolgd door pols- en tongdiagnostiek. Deze laatste methoden zijn binnen de acupunctuur heel belangrijk, omdat hieruit naar voren komt hoe de energetische balans in het lichaam is. De pols zegt iets over uw energie op dit moment; de tong geeft een beeld van de afgelopen periode.


Polsdiagnostiek is mijn specialiteit en voor mij de belangrijkste pijler om te bepalen hoe een behandeling eruit zal gaan zien. Nadat ik drie minuten lang links en rechts uw pols heb gevoeld heb ik al een goede eerste indruk over de status van uw belangrijkste organen. Die diagnose stel ik niet alleen met medische kennis, maar ook op basis van de meer dan drie en twintig jaar ervaring in acupunctuur.

Na het gesprek en de diagnose bepaal ik de acupunctuurpunten. Vervolgens zet ik de dunne acupunctuurnaaldjes op deze specifieke plekken. Hier voelt u nauwelijks iets van. De gemiddelde behandeling duurt bij volwassenen 21 minuten, bij kinderen korter. Gedurende die tijd kan de patiënt zich ontspannen. Meestal ligt de patiënt gedurende de behandeling.

Aan het einde van de sessie verwijder ik de naaldjes en kunt u zonder pauze uw activiteiten vervolgen.

Meer informatie over mijn werkwijze kunt u lezen bij “Zo werk ik met acupunctuur

Meer informatie