Home Acupunctuur Leiderdorp en Leiden Belfor

Acupunctuur Leiderdorp - Leiden | Praktijk Belfor

Naar contact informatie

(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
Acupunctuur Leiderdorp en Leiden over Hooikoorts

Hooikoorts

Als u naar een acupuncturist komt in de periode waarin u daadwerkelijk klachten hebt, zal de behandeling er in de eerste instantie op gericht zijn de klachten te verlichten. Acupunctuur werkt echter ook goed bij acute hooikoorts. Maar omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed functioneert, richt de behandeling zich ook daar op. Om die reden is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve geneeswijze uitermate geschikt.

Het is dan ook raadzaam om ruim voordat de hooikoorts periode begint met een aantal behandelingen te starten. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt, functioneert uw afweermechanisme optimaal en zult u geen of veel minder klachten hebben. In het seizoen zelf kunt u kiezen voor een nabehandeling.Binnen de acupunctuur is het concept van de vijfelementen belangrijk. De vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) zijn verbonden met de verschillende organen en versterken en reguleren ze elkaar. Waarom stress en hooikoorts vaak samen gaan zal ik uitleggen.

De Lever Qi is van oorsprong verbonden met het element hout, de lente en het fenomeen wind. Als we een stressvolle periode doormaken (dit kan zowel negatieve als positieve stress zijn) dan heeft dit als eerst invloed op onze lever Qi en deze staat dan het meeste onder druk. De lever Qi is verantwoordelijk voor veel functies in ons lichaam en één daarvan is er voor te zorgen dat ons immuun systeem goed blijft werken.

Hooikoortsklachten is één van de uitingen dat het immuunsysteem niet naar behoren functioneert. Daarom kunnen ook andere allergische reacties tot uiting komen als we te veel stress doormaken.

Binnen de klassieke acupunctuur is het heel goed mogelijk de energie van de lever te reguleren. Door dit te doen sla je twee vliegen in één klap: je stress niveau verlaagt en je lost je hooikoorts klachten op.zie ook: nu.nl

Publicatie NVA

Publicatie Nu.nl

Terug naar Indicaties

Acupunctuur bij Hooikoorts

Acupunctuur en allergie

Stress en Hooikoorts

PDF downlaod:

Impact of acupuncture on antihistamine use in patients

suffering seasonal allergic rhinitis: secondary analysis of results from a randomised controlled trial.